טוען…
טוען תוכן…
שאלה:
חתכתי בטעות גבינה בסכין בשרית, אך הסכין הייתה נקייה ולא היה עליה שומן או שיירי בשר. האם מותר לאכול את הגבינה?
תשובה:
כן. אם הסכין הייתה נקייה ומקונחת היטב משיירי בשר ושומן, הגבינה מותרת באכילה.
הסבר:
עצם העובדה שהסכין מיועדת לבשר אינה אוסרת את הגבינה כאשר הסכין נקייה ואין עליה ממשות של בשר. ילקוט יוסף פוסק במפורש שגבינה שנחתכה בסכין של בשר, כשהסכין מקונחת לשם נקיות, מותרת.
דוגמה:
בטעות לקחו סכין בשרית נקייה מן המגירה וחתכו בה גבינה צהובה. אם הסכין הייתה נקייה לחלוטין משיירי בשר ושומן, אין צורך לזרוק את הגבינה.
מקורות: ילקוט יוסף, איסור והיתר כרך ג, עמ' תנח, סעיף ע.